Meekleurende glazen

Op zoek naar een nieuwe bril? Een bril die u dag en nacht beter laat zien? Brillenglazen die u uitstekend zicht geven in gelijk welk licht, dag en nacht? Met meekleurende brillenglazen die u 100% bescherming bieden tegen de zon en schadelijke UV-stralen en waarmee u niet telkens weer uw gewone bril hoeft op te zetten? Vanaf nu biedt ZEISS ook krachtige meekleurende brillenglazen aan in de bekende kwaliteit. En het beste is dat PhotoFusion® meekleurende brillenglazen met hoge en middelmatige index tot 2 keer sneller* veranderen van donker naar licht dan vroegere fotochromatische brillenglazen.*Gemiddelde prestatie voor 1.67, 1.6 en polycarbonaat-glazen. De prestatie varieert naargelang materiaal, temperatuur en lichtomstandigheden.
Meekleurende brillenglazen, ook wel fotochrome brillenglazen genoemd, zijn er al sinds de jaren zestig. De kleine maar toch belangrijke ontdekking van chemicus Stanley Donald Stookey en zijn collega William Armistead maakte brillenglazen mogelijk die snel op UV-licht reageren. Sindsdien zijn de kwaliteit en prestaties van meekleurende brillenglazen enorm vooruitgegaan. Inmiddels zijn ze erg gewild onder mensen die afhankelijk zijn van hun bril en vaak nu weer binnen, dan buiten zijn.
Wat zijn de kwaliteitsverschillen bij meekleurende brillenglazen?
Meekleurende brillenglazen zorgen ervoor dat men niet langer telkens van bril hoeft te wisselen. Uit het recentste marktonderzoek van ZEISS komt naar voren dat brildragers bepaalde criteria hanteren ten aanzien van de kwaliteit en prestaties van meekleurende brillenglazen.
  • Voor een comfortabel gebruik moeten meekleurende brillenglazen zich snel aanpassen aan wisselingen in de lichtomstandigheden.
  • Voor een optimaal zicht moeten meekleurende brillenglazen in de zon heel erg donker kleuren en binnen juist helemaal helder worden.
  • Meekleurende brillenglazen moeten effectief zijn en bovendien 100% UV-bescherming bieden.
  • Meekleurende brillenglazen moeten ook goed staan en daarom beschikbaar zijn in aantrekkelijke, harmonieuze kleuren.
  • Meekleurende brillenglazen moeten lang kunnen meegaan en goede prestaties leveren.
zeiss-fastdarkfastclear-l