Kinderglazen

Wat voor volwassenen geldt, geldt evenzeer voor kinderen: een bril moet zichtproblemen volledig compenseren. Dit zorgt ervoor dat kinderen hun hele jonge leven goed zicht hebben en de wereld om zich heen kunnen opnemen. Sport en spel vragen erom dat uw kind een bril van hoge kwaliteit heeft.  Pubers bevinden zich nog steeds in de fase waarin hun coördinatie- en motorische vaardigheden worden ontwikkeld. Daarom is het van nog groter belang dat kinderen met problemen met zien een bril dragen die hun goed zicht geeft.(niet op site)Maar daar houdt het niet op. Of ze nu een boek lezen of een schoolbord aflezen, of ze met andere kinderen spelen, achter de pc zitten of tv kijken – de ogen van kinderen draaien overuren en onontdekte problemen kunnen hun werk lastig maken, of zelfs onmogelijk. Kinderen die zich in het verkeer begeven hebben een goede bril nodig. Zorg dat het visuele hulpmiddel van uw kind voldoet aan alle hieronder vermelde criteria en vergeet nooit: de ogen van uw kind zijn kostbaar:

  • Zeer breukbestendig
  • Betrouwbare krasbestendigheid
  • Volledige antireflectiecoating
  • Clean Coat voor een helder zicht 24 uur per dag en eenvoudig schoonmaken
  • Perfecte pasvorm
  • Optimale functionaliteit

Tip: Vanaf groep 1 raden wij aan om de ogen van uw kind te laten testen. Voor een controle van het gezichtsvermogen kunt u terecht bij een optometrist. U kunt ook informeren bij uw verzekeringsmaatschappij of deze de bril voor uw kind vergoedt. Een oogtest neemt weinig tijd in beslag en zorgt ervoor dat uw kind aan het nieuwe schooljaar begint zonder bij het lezen nadelige effecten te ondervinden van een slecht gezichtsvermogen.

Uit onderzoek is het volgende gebleken: hoe eerder een kind de wereld waarneemt via kwaliteitsglazen en een merkbril, des te beter zal zijn of haar gezichtsvermogen zich in de loop der jaren ontwikkelen. Gelukkig ondervinden kinderen vandaag de dag geen problemen meer met het dragen van een bril, mede dankzij brildragende helden zoals Harry Potter.

Een andere belangrijke factor: voor de ogen van kinderen is het goed om buiten te zijn. Volgens Australische onderzoekers vermindert het risico van een verdere verslechtering van het gezichtsvermogen van een kind door elke dag twee tot drie uur te verkeren in natuurlijk daglicht.